Lagde nylig min favoritt sjokoladekake.
Den er veldig enkel, utrolig luftig og himmelsk god
Oppskrift på Beates luftige sjokoladekake:
3 Egg
3 dl Sukker
3 dl Mel
1.5 ts Bakepulver
1 ss Kakao
1 dl Varmt Vann
Bland eggene og sukkeret
Visp til eggedosis
(vi som ikke blir sponset av Kitch´n eller ikke har råd til en Kitchen Aid må nok bare finne frem håndvispen.)
Bland bakepulveret i melet
Siktes inn i røren med kakaopulveret
Rør inn varmt vann helt til slutt
Hell røren raskt inn i formen og la den gjerne stå og hvile et par minutter før den settes inn i ovnen
160*C i 30-45 minutter
Gled deg når den hever til nesten dobbel størrelse
La den avkjøle mens du lager glasuren
Oppskrift på Gasur
Glasur lager jeg nesten alltid på slump, så gir dere en ca oppskrift:
200g Smør
Melis
1 ss kakao
2-3 ts kaffe
Vispes sammen. Tilsett melis til glasuren blir passe tykk.
Kan også tilsette vaniljesukker, vaniljeessens eller annen smak omn ønskelig
Denne gangen tok jeg meg ikke tid til å pynte kaken noe særlig, så jeg kastet på noen snøkrystaller og noen små perler. Enkelt og greit :)
Her i huset er vi ikke så glad i for mye glasur, og det som er bra med denne kaken er at den trenger ikke 2cm glasur, den er like god med bare et tynt lag. Kaken i seg selv smaker nemlig himmelsk godt ♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar