fredag 16. mars 2012

Boller med en vri

Ville prøve noe nytt, boller med havsalt og litt krydder på..

Oppskrift (til 16 boller)
600g Siktet Hvetemel
100 g Sukker
2 ts Gastromat (kan droppes)
1 ts Salt
1 pk. Tørrgjær / 50g Gjær
70 g Olje/ Margarin
3.5 dl Melk/ Vann

200*C 10-15 minutter

- Bland alt det tørre


- Melk og olje blandes inn i deigen.

- Elt deigen godt.
- Forhev gjerne under plast i 30 minutter.

- Del deigen opp i 16 deler

- Rulles til fine boller

- Plasser bollene med god avstand på plate med bakepapir


- Strø på litt havsalt på toppen
- Dekk med plastfolie og sett dem på et lunt sted i 45-60 minutter.

- Bollene heves godt! Og mer vil de heves i ovnen

Etter 10-15 minutter er de gyldne, varme og deilige!

Gastromat og havsalt var en idè jeg fikk når jeg smakte på en deilig loff hos Jordbærpikene. Nå er ikke loff og boller akkurat det samme, men det funker også på boller! Det ble faktisk veldig godt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar